Ideja DRUGI DOM se je rodila zaradi skrbi staršev otrok s posebnimi potrebami, in sicer kaj bo z našimi otroki, ko umremo ali ko zaradi ostarelosti in bolezni ne bomo mogli več ustrezno skrbeti in poskrbeti zanje. Več o društvu, nastankih, razvoju, namenu si lahko preberete tukaj.

en klic do pomoci

 Debitel ok

   detel 

Izi mobil ok    Logo Simobil rgbT2

Telekom   

telemach

 

 

KUPILI SMO  ZEMLJIŠČE ZA POSTAVITEV PRVEGA "DRUGEGA DOMA"


Spoštovani podporniki in prijatelji našega društva, na svoji poti smo prišli do trenutka, ko smo z vašo izdatno pomočjo, donacijami posameznikov in podjetij,  kupili zemljišče za postavitev prvega "drugega doma", hiške, kot smo si jo zamislili v povojih nastanka našega društva. Zemljišče se nahaja le nekaj kilometrov od Rogaške Slatine, torej bližini zdravilišča, kar bo predstavljalo pomembno prednost za naše otroke - zagotavljanje aktivnosti skozi vse leto (kopanje, fizioterapije itd. ).

Na naši nadaljnji poti nam še zmeraj lahko pomagate ali s klicem na našo donacijsko številko 090 93 30 34, z včlanitvijo v društvo ali z donacijami.

PODATKI ZA NAKAZILO DONACIJ NA TRR DRUŠTVA:

Koda namena: CHAR

Namen plačila: DONACIJA

Prejemnik: DRUŠTVO DRUGI DOM, CESTA V REČICO 4, 3270 LAŠKO

IBAN (TRR): SI56 10100 0053279088

BIC Banke: BAKOSI2X

Sklic: SI99 (Referenca ni potrebna)

 

PRIMER PRAVILNO IZPOLNJENEGA PLAČILNEGA NALOGA ZA PLAČILO ČLANARINE:

UPN pravilno izpolnjen


 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA


Hvala za donacijo, ki jo je med tri, ki delajo v dobro LJUDI, razdelila Luč miru iz Betlehema. Mladi skavti so trdo garali, da bi polepšali jutri tudi osebam, ki

bodo po smrti staršev izgubile tudi DOM.

Iskreno veseli, hvaležni in nadvse ganjeni, da jim je mar, kako bodo preostanek življenja brez nas preživeli tisti, ki smo jim življenje podarili, pa jim varnosti in

topline doma za čas po našem odhodu, ne moremo zagotoviti.

Podpredsednica društva DRUGI DOM Patricija Šafarič (na fotografiji druga z leve), je prevzela simbolični ček v vrednosti kar 8800 eur.

ČEK 8800

Več o samem projektu, namenu IN POMENU lahko preberete na njihovi spletni strani http://lmb.skavt.net/namen.

 

Srčno se zahvaljujemo vsakemu posameznemu donatorju, večine vas imen sploh ne poznamo. Morda ob bok temu dodamo, da nas izjemno veseli misel, da se glas DRUGEGA DOMA širi širom sveta. To potrjuje tudi donacija 1.050 evrov in spodnja fotografija, ki so nam jo poslali omenjeni donatorji. Hvala vsem.

 

1050donacijaDD

 

 

NINA PUŠLAR ZA DRUGI DOM

Priljubljena slovenska pevka Nina Pušlar je v okviru Fundacije Nasmeh za življenje, katere predsednica je, namenila društvu Drugi dom 1.400 evrov. Iskreno se zahvaljujemo Nini in njeni fundaciji za dobrodelnost in posluh tudi našemu društvu.

 

FILIPOV PRVI KONCERT

V letošnjem juliju je naš Filip v Domu starejših občanov v Šmarju pri Jelšah izpeljal svoj prvi koncert. Prepeval je vse. In še več. Pokazal tako svoj talent, ljubezen do glasbe, poznavanje le-te skozi različne žanre in različna obdobja, tako slovenske kot tuje. Tako je še enemu dnevu podaril del svojega srca. Z njim je v duetu pela njegova prijateljica Etka, pravzaprav so s Filipom peli vsi.

Ponovno semo tudi po tej poti sporočali svetu, zakaj DRUGI DOM. Filip, čestitamo.

Več o Filipu pa smo zapisali v nadaljevanju.

 

Filip koncertFilip koncert2

 

 

FILIPOVO SREČANJE Z JANOM PLESTENJAKOM

Prijetnega poletnega popoldneva sta se srečala. Naš Fili in priljubljeni slovenski glasbenik Jan Plestenjak. Zapela sta tudi skupaj. Podelila marsikatero misel. Jan je podprl Filipovo glasbeno pot, hkrati pa se seznanil tudi s problematiko DRUGEGA DOMA. V podporu našemu društvu bo ob priložnosti nastopa v predsedniški palači podaril tudi donacijo za razvoj našega društva oz. za postavitev prvega DRUGEGA DOMA. Hvala, Jan.

JanFilip

 

DRUGI DOM TEKEL V PODPORO DRUŠTVU VESELE NOGICE 

V našem društvu podpiramo prizadevanja društev, ki se borijo za boljši vsak dan otrok oz. ljudi s posebnimi potrebami. Ob praznovanju 5. obletnice svojega delovanja je društvo Vesele nogice organiziralo dobrodelni tek, ki ga je podprlo tudi naše društvo. Na teku sta ga zastopali članici Ana in Tjaša. 

DD tek Vesele nogice

 

 

Naši otroci 

 

Filip

 

Filip je velik ljubitelj in poznavalec glasbe.

filip

Tako sodobne kot tiste, ustvarjene leta in desetletja nazaj. Glasbe vseh žanrov in izvajalcev. Glasbeno se izraža predvsem z igranjem na sintetizator in s petjem. Njegov izjemen posluh in visoko razvit sluh v kombinaciji s talentom pripeljeta do čudovitih interpretacij različnih pesmi, melodij. Filip tudi združuje pesmi. V nadaljevanju prisluhnite, kako je Filip združil dve pesmi...

Pesmi Cesarica in Imagine, združeni v eno (klik na povezavo)

Zelo rad tudi imitira različne glasbene izvajalce. V svojem glasbenem ustvarjanju in izražanju nas zmeraj znova preseneča. Prirojena slepota, celebralna paraliza in avtizem pri omenjenem ne predstavljajo prav nobene ovire. Prisluhnite imitaciji pesmi Pegasto dekle ter njenega avtorja in izvajalca Arsena Dedića.

Pegasto dekle in Filip kot Arsen (klik na povezavo)

Pred časom pa se je Filipu uresničila velika želja. V času gostovanja velikega tenorja Andree Bocellija v Ljubljani, je le-ta pred svojim nastopom v Stožicah sprejel Filiipa v zaodrju. Kaj se je dogajalo? Besede so odveč, naj spregovori video zapis, do katerega pridete s klikom na to povezavo.

O omenjenem druženju našega Filipa in Andree Bocellija pa govori tudi prispevek iz oddaje 24ur na POP TV.

Poglejte, prisluhnite tukaj.

 filipBocelli

Filip na dan srečanja s svojim velikim idolom, svetovno znanim in priznanim tenoristom Andreo Bocellijem.

Video zapise Filipove glasbene dejavnosti lahko redno spremljamo na Facebooku, tako na strani društva DRUGI DOM, kakor tudi na njegovem profilu (Filip Filip) ter na profilu njegove mame (Andreja Pader). Veliko posnetkov pa najdemo tudi na www.youtube.com, kjer sta objavljena tudi zgornja.

 

 

Živa

 

Da je naša Živa velika borka in izjemna športnica, že vemo.  Izjemna volja in podpora staršev pa nizajo uspeh za uspehom.

12. decembra 2016 je na Državnem turnirju Specialne olimpiade Slovenije v organizaciji Centra Janeza Levca Živa osvojila 3. mesto in prejela bronasto kolajno v svoji kategoriji. Živa, iskreno čestitamo in ponosni smo nate.

 

SOS Živa1                    SOS Živa2

Posvet s trenerjem ...                                                                                         ... Živa v akciji ...

 

SOS Živa3

                            ...veselje po podelitvi kolajne :)

 

V mesecu maju 2016 je v italijanskem mestu Ravenna potekalo tradicionalno mednarodno tekmovanje v G-judu. Udeležila se ga je tudi naša Živa, ki je v svoji kategoriji osvojila izjemno drugo mesto in s tem srebrno medaljo. Posamičen uspeh je dopolnilo še ekipno tretje mesto med dvanajstimi državami z vsega sveta, udeleženkami tega tekmovanja.

 Ravenna Živa   Ravenna Živa0

Ravenna Živa1   Ravenna Živa3

 

Prav tako v letošnjem maju je Judo klub Sokol Ljubljana organiziral 1.državno prvenstvo v judu za osebe s posebnimi potrebamiNaša Živa Golob je v svoji kategoriji zmagala in osvojila zlato medaljo.

   DP Jugo pp Živa medalja   DP Jugo pp Živa medalja2

Iskrene čestitke, Živa. Fotografije pa povedo več kot vse besede. Srečno in pogumno naprej…

 

 

We have prepaired all about our SECOND HOME society also in English language, which is available below the Slovene description on this link.

 

Otvoritev novega medicinsko izobraževalnega centra in specializirane trgovine podjetja PAUL HARTMANN ADRIATIC d.o.o. in donacija Društvu DRUGI DOM

V četrtek, 24. 9. 2015, je na Letališki cesti 3c v Ljubljani, v sklopu podjetja PAUL HARTMANN ADRIATIC d.o.o., potekala otvoritev novega medicinsko izobraževalnega centra in specializirane trgovine HARTMANN PLUS. Na povabilo podjetja PAUL HARTMANN ADRIATIC d.o.o. so se dogodka udeležili predstavniki - člani Društva Drugi dom. Srečanju je poseben pečat s ponovno odličnim in ganljivim petjem pustil naš Filip Jagodič, zbranim pa se je tudi s svojimi ročnodelskimi izdelki predstavila naša velika borka Živa Golob. Ob tej priložnosti nam je direktor podjetja PAUL HARTMANN ADRIATIC d.o.o., gospod Alfred Racek, simbolno izročil ček, ki predstavlja 2000 evrov, kar je višina donacije našemu društvu. Ček je v imenu Društva DRUGI DOM prevzel naš podpredsednik, pater Bogdan Knavs. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj foto utrinkov z otvoritve (foto: Bojan Mehle).

123

    PAUL HARTMANN ADRIATIC d.o.o. ...                       ... notranjost HARTMANN Plus                                   ... naša Petra pri pripravi male prodajalne društva

 

45

                                         ... nekaj osnovnih podatkov o podjetju ...                  ... naš Filip med petjem pesmi "Please release me" ...

 

 67

                                         Direktor, gospod Alfred Racek, predaja simbolni ček         Ček v rokah naše Adele, ob njej Filip in Živa z očijem

                                         našemu podpredsedniku, patru Bogdanu Knavsu.   


   8

                                                                                Filip (v družbi svoje tete Adele in strica Francija) ...

                                                                                nam je pomahal - v pozdrav in na novo snidenje ...

 

                                                                              

 

 

PRODAJNA RAZSTAVA SLIKARSKIH DEL

 

Našemu klicu po dobrodelnosti se je odzvalo kar nekaj slikarjev - akademski, šolani, samouki, ljubiteljski. Dela so čudovita in vsakemu posebej smo izjemno hvaležni. Morda bo katero od njih krasilo stene prav vašega doma, pisarne ... vabimo vas k ogledu. Z nakupom boste prispevali k delovanju našega društva.

 

 1FSlana

 FRANCE SLANA

Akademski slikar, nagrajenec Prešernovega sklada. Po končani akademiji se je preživljal kot ilustrator in risar stripov za razne časopise. Prvo samostojno razstavo je imel leta 1953 v Ljubljani, razstavljal je tako doma kot po svetu, med drugim v Kairu, Münchnu, Stuttgartu, Grazu, Parizu, Zagrebu, Rimu, Milanu, New Yorku, Bostonu idr. Po večini uporablja klasična izrazna sredstva in tehnike kot so npr. risba, akvarel, olje in raznovrstna kombinacija le teh.

 

2BŽnidaršič

BENJAMIN ŽNIDARŠIČ   -   PRODANA PODJETJU PAUL HARTMANN ADRIATIC d.o.o.

Slikar, pisatelj in pesnik. Po nesrečnem padcu s češnje je od leta 1986 tetraplegik. Slika s čopišem v ustih. S slikanjem je pričel, ko se je ukvarjal z organizacijo likovnih delavnic pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Pri ustvarjanju in izražanju uporablja tehniki olja in akvarela. Od leta 2011 je polnopravni član mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK - Vereinigung der Mund und Fussmalenden kunstler). Je član Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije, član Likovnega društva Relik iz Trbovelj in direktor zavoda ARS VIVA.

 

5RFerk

RAJKO FERK

Slikar, ki je osnove za svoje likovno izražanje pridobil pri akademskem slikarju Otonu Polaku, akademskem kiparju Vojku Štuhecu in akademskem slikarju Bogdanu Čobalu. Že leta prireja samostojne razstave, prisoten pa je tudi na skupinskih. Med večje zagotovo štejejo razstava v termah Olimia, razstava v UKC Maribor, v Casinoju Mond v Šentilju in druge. Največ slika z akrilnimi barvami z lopatico na platno. Njegova dela krasijo stene številnih hotelov, podjetij, domov v Sloveniji in tujini.

 

 6ARŽENSART

AŽENS ART

Slika z naslovom Nevihta je naslikana na platnu v mešani akrilni tehniki. Ažens Art o njej pravi: »Z ustvarjalnim zanosom, dušo in srcem, sem ji dodala uporabno in estetsko noto. Naj prinese svežino in pozitivno energijo v vaš dom – podjetje ... ».

 

9HLapornik

 HANA LAPORNIK

Avtorica dela, 12-letno dekle, osnovnošolka, je z upodobitvijo človeške ribice v kombinaciji akrilne tehnike s kamenčki prejemnica nagrade na likovnem tekmovanju.

 

3BKastelic

BRANE KASTELIC

Pronicljiv in duhovit kolumnist, tekstopisec, pisatelj, večni zapeljivec, londonski dopisnik, ki že leta od blizu spremlja in brez dlake na jeziku komentira pikantno dogajanje iz sveta slavnih. Slikar, katerega večina slik so akrili na platnu, ustvarja pa tudi z oljem.

 

7SGračnar

SLAVKO GRAČNAR

 

8CVrabič

CVETKA VRABIČ

 

 4MBlaznik

MIRO BLAZNIK

Zaključil študij arhitekture, notranje opremlja prestižne hotele, rezidence. Notranjem opremljanju plovil je posvetil zadnji del svoje poti v sodelovanju z vrhunskimi skandinavskimi oblikovalci. Riše vtise preteklih dni, od upokojitve dalje se posveča raziskovanju različnih umetniških tehnik, pristopov in jim dodaja osebno noto. Slika je akril na platno, risbi z ogljem, lesorezna odtisa, kaligrafija.

 

POP TV, 16.11.2016, v oddaji 24ur prispevek "Kaj pa, ko mene več ne bo?" - zgodba Filipa in Andreje, v studiu v živo podpredsednica društva Patricija Šafarič (klik na link za ogled obeh prispevkov): http://www.24ur.com/novice/slovenija/kaj-pa-ko-mene-vec-ne-bo.html

 EPILOG, POP TV, 7. 5. 2015: kako v Soveniji poskrbimo za osebe s posebnimi potrebami, ki ne zmorejo živeti same. Gostja debate v studiu Andreja Pader. Zgodbi naših Žive Golob in Filipa Jagodiča. Oboje na voljotukaj. 

DRUGI DOM NA RADIU SLO1 V ODDAJI MED ŠTIRIMI STENAMI: poslušaj

DRUGI DOM NA TV SLO 1 V ODDAJI TEDNIK: oglej si

Televizija ETV, Gost tedna: Andreja Pader, 6.4.2015: oglej si 

Priznanje JABOLKO NAVDIHA: predsednik Republike Slovenije je ob letošnjem materinskem dnevu podelil JABOLKO NAVDIHA štirim izjemnim mamicam, med njimi naši predsednici Andreji Pader. Več o tem tukaj.

OSEBNOST MESECA: po izboru poslušalcev radia VAL 202 so prejemnice Jabolka navdiha postale osebnost meseca marca

donatorji barvno okroglo

izredni barvno okroglo

PODJETJA in S.P.-ji, ki so kot sponzorji ali donatorji podprli delovanje našega društva

Akrapovic d.d. logo Nasmeh za življenje
studio m oderna petrol 

Medigo logo Zaloker
Termana Lasko logo Paul Hartmann Adriatic d.o.o. logo 
1. SVETOVANJE d.o.o. ALEŠ PUHAR S.P.
Vsebinska zasnova spletne strani: DARJA MERKLIN